CHECKLISTA INFÖR KOMMANDE BYGGPROJEKT OCH UNDERHÅLL!

Ring oss på 070 – 545 97 37

Planerar ni att renovera eller bygga om i sommar? Då är det hög tid att förbereda er redan nu, eftersom det kan ta lång tid att få alla detaljer på plats. 

Viktiga förberedelser inför byggprojekt

 1. Kontrollera ifall ni behöver bygglov
  Om ni inte redan har bygglov och ert projekt kräver det behöver ni söka i god tid. Handläggningen för bygglov kan ta upp till 10 veckor och skulle er ansökan inte vara komplett kan processen ta ännu längre tid.
 2. Överväg ifall ni behöver en projektledare
  En projektledare kan underlätta arbetet i hela processen och löna sig i längden, särskilt om ert projekt är omfattande eller om ni själva inte är en erfaren beställare.
 3. Projektering
  Projekteringen är fundamental inför ett projekts framfart. Ta hjälp av konsulter som är experter på sina yrkesområden. En väl utförd projektering minimerar risken för oönskade kostnader under projektets framfart.
 4. Välj entreprenör med omsorg
  Ta gärna in offerter från olika entreprenörer och jämför villkoren. Säkerställ att det är en pålitlig entreprenör ni väljer, exempelvis genom att kontrollera ifall företaget har F-skattsedel, är medlem i någon branschorganisation och be om referenser från liknande uppdrag.
 5. Skriv avtal
  Utan ett avtal finns det inte en specifik lagstiftning att luta sig tillbaka mot vid eventuella konflikter mellan er och er entreprenör. För att skydda er investering rekommenderar vi er därför att alltid skriva avtal med entreprenörer enligt instruktionerna nedan. 

Källa/Originaltext: BRF-Mappen/Fastighetsägarna